Voorjaarschoonmaak in Adwords, Google ruimt op!

De lente is nog niet begonnen maar Google heeft alvast een grote voorjaarsschoonmaak gedaan in AdWords. In dit artikel komen de dingen die veranderd zijn binnen AdWords naar voren.

Verwijdering van ongebruikte advertenties, campagnes en andere Adwords-entiteiten
In de week van 23 maart 2015 begint Google met het vereenvoudigen van je account door advertenties definitief te verwijderen die nog nooit vertoningen hebben gegenereerd en die al langer dan 100 dagen geleden zijn verwijderd. Als die advertenties nou eenmaal zijn verwijderd, kun je ze niet langer meer zien in je account en zijn ze ook niet meer toegankelijk. Google hoopt door het verwijderen van deze ongebruikte advertenties dat AdWords sneller in gebruik wordt voor je.

Wijzigingen in de accountgeschiedenis en je verwijderde campagnes en advertentiegroepen
Naast het opruimen van je niet-gebruikte advertenties is het ook niet meer mogelijk om campagnes en advertentiegroepen die zijn verwijderd uit je account, opnieuw te activeren. Met uitzondering van het toevoegen of verwijderen van labels is niet mogelijk campagnes en advertentiegroepen te bewerken nadat je ze verwijderd hebt.

*Deze wijziging wordt pas later in het jaar uitgevoerd.

Wat te doen bij advertentiegroepen en campagnes die je later weer wilt gebruiken?
Deze vraag zullen velen in het hoofd hebben nadat ze dit artikel gelezen hebben. Je kunt als je verwijderde campagnes en advertentiegroepen hebt, die je in de toekomst nog wel eens wilt activeren, hun status wijzigen in “onderbroken”.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *