Google Adwords Prijs Extensie

Google Adwords prijsextensie, gebruik jij hem al?

Google heeft een nieuwe extensie ingevoerd in AdWords, de zogeheten prijsextensies. Deze extensie zorgt ervoor dat je advertenties er twee keer zo groot uit komt te zien. Het is een manier om producten en diensten aan te prijzen onder de gewone AdWords advertentie. In dit blog zal ik je alles vertellen over de prijsextensie en hoe je die het best kunt gebruiken.

Wat is een prijsextensie?

Een prijsextensie toont producten of diensten onder een gewone tekstadvertentie. Hiermee kan je direct communiceren met een prijs per product of dienst.

In onderstaande afbeelding is een voorbeeld te zien hoe de prijsextensie eruitziet op een desktopversie.

voorbeeld-prijsextensie

Hoe maak ik een prijsextensie?

Je maakt een prijsextensie aan door in AdWords naar advertentie-extensies te gaan en prijsextensie te selecteren. Wanneer je een nieuwe extensie aanmaakt, moet je opletten dat je de variabelen goed instelt. Zoals de valuta, de taal, het type product en een eventuele prijsbepaling.

De prijsextensie biedt ruimte voor acht producten of diensten. Deze moeten allemaal een koptekst (max. 25 karakters), een omschrijving (max. 25 karakters), een prijs en een uiteindelijke URL hebben.
google-adwords-prijs-extensie

Waar en wanneer worden prijsextensies getoond?

Voorheen was de prijsextensie alleen maar geschikt voor mobiele apparaten, maar Google heeft het nu ook ingevoerd voor desktop. Wel is er nog een verschil tussen mobiel en desktop. Bij mobiele apparaten kan die maximaal acht producten weergeven en bij een desktopversie maar drie.

Voorbeeld prijsextensie Desktop

Maak gebruik van prijsextensies

De prijsextensie is een nieuwe manier om een advertentie weer te geven en drukt de concurrentie nog verder naar beneden dan voorheen. Want met een prijsextensie wordt de advertentie tot twee keer zo groot als een normale advertentie. Andere voordelen van deze extensie zijn dat er aandacht wordt gevestigd op het aanbod, er zijn directe koppelingen naar het product, het kost niks extra & ze zijn flexibel en aanpasbaar.

 

Wil je meer weten over de prijsextensies?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *