Nieuwe Functies Google AdWords

Nieuwe functies in Google AdWords

In de afgelopen maanden is Google bezig met het uitrollen van de nieuwe features in de nieuwe Google interface. Google heeft aangekondigd een productiviteitsverandering aan te brengen in de nieuwe versie van Google AdWords. Wij zullen hier uitgebreid op terug komen in ons artikel.

Snel de prestatie wijzigingen zien met notities

Heb jij dat wel is, je ziet in de resultaten ineens een enorme piek of een dip. Dan moet je flink in de campagne duiken om erachter te komen hoe dat zo gekomen zou kunnen zijn. Google heeft nu in de nieuwe versie van AdWords een functie toegevoegd dat je notities kan toevoegen en wordt zichtbaar voor iedereen met toegang tot het account. Deze functie zou je kunnen vergelijken met een annotatie in Google Analytics.

Geef prioriteit aan optimalisatie met aanbevelingen

Google heeft het tabblad mogelijkheden aangepast en hernoemd naar aanbevelingen met nieuwe functies. Google AdWords geeft adverteerders hulp bij het optimaliseren van hun campagnes. Het doel is om meer hulp aan te bieden bij het verbeteren van de prestaties.

Er zijn nu in totaal 16 nieuwe aanbeveling die op de pagina kunnen worden weergegeven. Deze zijn allemaal specifiek afgestemd op een account. De volledige lijst met nieuwe mogelijkheden kun je hier vinden.

Accountprestatiescore

Een andere update die Google door gaat voeren is de toevoeging van de nieuwe accountprestatiescore. De accountprestatiescore is in wezen een visuele weergave van waar de grootste optimalisatiemogelijkheden liggen en waar adverteerders hun inspanningen op moeten gaan richten. Let op: Dit heeft niets te maken met de kwaliteitsscore, de advertentiepositie of de veiling zelf.

De score zal worden geïntegreerd in de aanbevelingen-ervaring. In 2016 testte Google nog in het tabblad Mogelijkheden de account health score, deze is in dezelfde lijn als de nieuwe accountprestatiescore.

Binnenkort zal Google met meer nieuws komen over de nieuwe functie van de accountprestatiescore.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *