Meer zichtbaarheid met de website-informatie extensie

Te weinig ruimte in een advertentietekst om alle productinformatie uit te lichten? Google heeft daarvoor de website-informatie extensie in het leven geroepen.

Met deze extensie krijg je meer controle op wat je precies wil uitlichten in je advertentie. Deze extensie zorgt ervoor dat de advertenties meer body krijgen (oftewel meer ruimte in beslag nemen), waardoor ze aantrekkelijker worden om aan te klikken.

Wat kun je met de website-informatie extensie doen?

Met de website-informatie extensie geef je aan wat de productkenmerken zijn. Je kunt in totaal 12 kenmerken uitlichten, zoals onder andere; merken, modellen, services, typen, etc.

Als je deze extensie goed inzet, verbeter je de advertentie relevantie, waardoor jouw advertentie een hogere ranking krijgt. Dit leidt in veel gevallen tot een hogere klikfrequentie. En dit gaat vaak hand in hand met meer conversies.

Hoe maak je de website-informatie extensie?

Stap 1 is de juiste extensie selecteren, zoals te zien in onderstaande afbeelding.

Weergave-voorbeeld-website-informatie-extensie

Stap 2 is het maken van een nieuw item. Je kiest een koptekst, dus één van de twaalf kenmerken die je wilt uitlichten in de advertentie. Vervolgens vul je op zijn minst 3 waarden in, elke waarde mag maar 25 karakters bevatten.

In de onderstaande afbeelding is te zien welke twaalf kenmerken er precies zijn.

soorten-website-informatie

Heb je alles correct ingevuld? Dan is jouw extensie correct en kan je hem opslaan. Wanneer je hem toevoegt in de advertentiegroep, wordt de website-informatie extensie getoond in jouw advertentie.

Google Adwords website informatie extensies yourpopupstore.com

Conclusie

Wanneer je een website-informatie extensie toevoegt, krijgt jouw advertentie meer body waardoor deze aantrekkelijker wordt. Dit levert een hogere ranking op, wat in meer klikken resulteert.
Wil je meer weten over de website-informatie extensie of wil je jouw AdWords campagnes uitbesteden? 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *