Genereert een nieuw website design meer winstgevende omzet?

nieuwewebsitemeeromzet-Bedrijven investeren duizenden euro’s in verbetering van het design van hun website. Men hoopt hiermee dat een investering in een strakker design meer winstgevende omzet oplevert. Maar is dat ook werkelijk zo?

Het antwoord is zowel ja als nee. In het algemeen zal een verbeterde website leiden tot meer omzet. Maar dan moet wel het verhogen van de winstgevende omzet als belangrijkste doelstelling worden aangehouden.

Om te voorkomen dat de investering in de nieuwe site uitdraait op een enorme teleurstelling, bijgaand drie stappen ter voorbereiding:

  • Vraag klanten, leveranciers vrienden om input en feedback wat zijn van de huidige site goed vinden en wat ze graag veranderd willen zien en neem dit mee in de briefing aan het ontwerpbureau.
  • Stel vanuit de overall doelstelling dat de nieuwe site meer winstgevende omzet moet opleveren, SMART targets op en gebruik die als ijkpunten om constant te blijven verbeteren.
  • Laat meerder ontwerpbureaus testontwerpen opstellen en presenteer die aan een gemêleerd panel ter beoordeling en neem hun input mee in het selecteren van het bureau dat voor u aan de slag gaat.

Dus voordat geld uit wordt gegeven aan een hip eigengereid ontwerpbureau, doe uw huiswerk en bereid u goed voor. Steekt tijd en tijd in het vergaren en analyseren van de input naar aanleiding van de hiervoor beschreven stappen. En selecteer vervolgens het bureau die zich aantoonbaar heeft verdiept in uw business en de geformuleerde doelstellingen. En belangrijker nog… maak hun beloning mede afhankelijk van de daadwerkelijk bereikte targets.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *