Wat-is-het-beste-cms

Welk CMS is het beste voor SEO?

Jij wilt natuurlijk zo hoog mogelijk scoren in Google. Het juiste CMS kan je daarbij helpen. CMS staat voor Content Management Systeem, een CMS is een online beheersysteem voor je website. Waarschijnlijk ken je WordPress al. Dit is namelijk één van de meest gebruikte systemen. Maar is WordPress nou echt het beste beheersysteem om je website zoekmachine vriendelijk te maken? En om het hoogst in Google te komen?

Dus… WordPress?

Veel mensen zweren bij WordPress, maar dit is niet altijd het beste systeem. Het maakt niet zoveel uit welk systeem je kiest, want elk beheersysteem kan je SEO technisch optimaliseren. Toch heeft WordPress vele voordelen, maar ook nadelen.

De voordelen van WordPress?

  • WordPress is zeer gebruiksvriendelijk.
  • Bewezen positieve SEO resultaten.
  • Makkelijk functionaliteiten (plugins) toevoegen.
  • Yoast SEO plugin, is een van de meest gebruiksvriendelijke plugins om je website te optimaliseren.
  • Er zijn veel ontwikkelaars die oplossingen verzinnen op basis van WordPress, waardoor er veel standaardoplossingen zijn.

Met deze vele voordelen heeft WordPress een hoge populariteit gewonnen bij vele gebruikers. Uitbreidingen zijn met een druk op de knop makkelijk toe te voegen, je krijgt een melding bij een nieuwe update en het belangrijkste: het systeem is niet te ingewikkeld.

De nadelen van WordPress?

Hoewel er veel voordelen zijn van WordPress, heeft WordPress wel degelijk een aantal nadelen, namelijk:

  • WordPress is een open source platform met veel gebruikers, een beveiligingslek is daardoor een groot risico. Als er een lek binnen WordPress wordt ontdekt, is dat snel bekend en kan er misbruik van gemaakt worden.
  • Een nieuwe functie is niet altijd goed geprogrammeerd.
  • WordPress gebruikers vergeten vaak updates te draaien, waardoor je met verouderde versies van WordPress of plugins zit. Hierdoor kunnen functies of de website niet meer goed werken.
  • Standaard thema’s of plugins zijn vaak niet goed gebouwd of conflicteren met andere plugins waardoor de website niet goed werkt of vertraagd wat effect heeft op je Google ranking.
  • Elke website heeft een developer nodig, voor onderhoud of om problemen op te lossen. Zonder onderhoud kan een website slechter gaan werken of in het ergste geval, niet meer werken. Dit geldt ook voor WordPress websites.

Is WordPress dus een goed systeem?

WordPress is een gebruiksvriendelijk systeem met veel flexibiliteit en is zeer goed geschikt voor zoekmachineoptimalisatie. Maar als je serieus met jouw website aan de slag wilt, is een goede developer onmisbaar.

Heb je vragen over WordPress of over andere CMS systemen?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *