leer-zoeken-in-google

Jij zoekt verkeerd met Google, wedden? (Deel1)

Iedereen doet het wel eens, een zoekopdracht uitvoeren in Google. Het is zelfs de meest gebruikte zoekmachine ter wereld, met 40.000 zoekopdrachten per seconde. Dat komt neer op 1.2 biljoen per jaar! Dus zou je denken dat iedereen wel weet hoe je Google het beste gebruikt. Niet echt.Het is vaak lastig om een zoekopdracht zo uit te voeren dat de meest geschikte websites voor jou naar voren komen.

Welke fouten het meest worden gemaakt lees je hieronder.

1. Het negeren van irrelevante websites

Je herkent het vast wel. Je bent aan het zoeken naar bijvoorbeeld een auto, maar je wilt niet dat er resultaten komen van bepaalde websites. Bijvoorbeeld omdat je slechte ervaringen hebt met deze website, of omdat deze website niet de producten heeft die jij zoekt. Dan wil je deze websites dus liever niet zien. Dit doe je zo:

De website die je niet wilt zien is bijvoorbeeld Laptopshop.nl. Je typt dan in:
laptop kopen -site:laptopshop.nl
en je krijgt alle resultaten te zien behalve die van de laptopshop.nl.

 

2. Zoeken binnen een website via Google

Vaak hebben websites geen goede zoekfunctie. Het is dan lastig om bepaalde pagina’s te vinden over een bepaald product of merk. Bijvoorbeeld als je echt dat ene paar Nike schoenen wilt hebben, maar je kan ze niet vinden op de website. Geen probleem, je kan de zoekopdracht uitvoeren via Google. Handig hè? Dit doe je zo:

Je wilt alle Nike producten zien die Intersport verkoopt. Je typt dan in:
Nike (type schoen hier) site:intersport.nl
en voila! Je krijgt alle Nike producten te zien van de Intersport. Zo heb jij binnen no time dat mooie paar Air Max in je kast staan.

 

3. Niet weten hoe je goede afbeeldingen zoekt

De juiste afbeelding zoeken met de juiste formaten, kleuren, gebruiksrechten en meer? Dat kan wanneer je bij Google een zoekopdracht uitvoert. Ga naar afbeeldingen, en daarna rechts naar zoekhulpmiddelen/tools.

Zie in de onderstaande afbeelding een voorbeeld. Wanneer je helemaal rechts op zoekhulpmiddelen/tools klikt, komen er meerdere opties tevoorschijn. Filter jouw afbeeldingen en kies de afbeelding uit die je wilt gebruiken.

 

Meer weten over hoe je Google het beste kunt gebruiken?

 

Benieuwd naar het tweede deel? Bekijk dan het volgende blogartikel: Jij zoekt verkeerd met Google, wedden?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *