hoger-in-google

Tips voor een betere positie in Google

Elk bedrijf of persoon met een eigen website zit altijd met de vraag, hoe krijg ik mijn website hoog in Google? Het antwoord ligt niet direct klaar, dat zou te makkelijk zijn. Google gebruikt een algoritme om websites te indexeren en die een pageranking mee te geven. Toch zijn er een aantal technieken bekend om hoger in de zoekresultaten van Google te komen. Wij hebben een aantal technieken op een rijtje gezet om een hogere positie te scoren.

Hoog in Google, tip 1: De titel

Wanneer je een zoekopdracht uitvoert in Google zijn de blauwe titels de titels van jouw website. Het is belangrijk om ongeveer 54 karakters te gebruiken (600 pixels) anders wordt je titel verkort door Google is niet alles te zien van jouw titel.

Goed:

Fout:

Het is belangrijk om zoekwoorden terug te laten komen in de titel die belangrijk zijn voor jouw pagina. Nog belangrijker is om voor elke pagina van je website een unieke titel te maken.

Hoog in Google, tip 2: De Heading

Met headings worden de koppen van de pagina’s bedoelt. Gebruik maken van headings (h1, h2, h3…) elementen zijn uiterst belangrijk om hoog te scoren in Google. Een element met h1 is een level-one heading oftewel de belangrijkste van alle headings. Daarna volgen h2, h3, h4.. tot en met h6.

Probeer in deze headings weer je zoekwoorden te verdelen. De belangrijkste zoekwoorden moet je in de h1 plaatsen. De content op een pagina begint meestal ook met een h1 tag. Google waardeert het eerst gedeelte van je content beter en hoger dan het onderste gedeelte.

Hoog in Google, tip 3: Woorddichtheid

Gebruik voor elke pagina een aantal zinvolle zoektermen die je gebruikt in de tekst. Het is handig om specifieke zoektermen te gebruiken waarop je gevonden wilt worden en die ook vaak gezocht worden. Hoe specifieker de zoektermen, hoe minder concurrenten je hebt omdat je vrij uniek bent.

Op dit moment schijnt het beste te zijn wanneer je een woorddichtheid hebt tussen de twee en zes procent, het ligt een beetje aan het soort branche waarin je zit. Bestaat de tekst dus uit 100 woorden, dan moeten de zoekwoorden minimaal twee keer en maximaal zes keer in de tekst zitten. Let wel op dat je hier niet boven gaat zitten, je pagina zal dan gezien worden als spam door Google en zal dan ook lager geïndexeerd worden.

Hoog in Google, tip 4: Interne links en navigatie

Het is van belang om een goede navigatiestructuur te hebben in jouw website. Onderdeel daarvan is het gebruik maken van interne links. Je linkt dan bezoekers naar een andere pagina van je eigen website die de bezoeker eveneens kan interesseren.

Wanneer je bijvoorbeeld een stuk schrijft over Google AdWords en je vermeld daar informatie over een onderdeel als “DSA advertenties” kan je een interne link zetten naar een specifieke pagina die gaat over DSA advertenties. Het is belangrijk om uw interne links in tekstvorm te plaatsen in plaats via afbeeldingen. Het is belangrijk om zinnen als “klik hier voor meer informatie” te voorkomen, gebruik hier liever het zoekwoord zelf als link.

Hoog in Google, tip 5: Inbound links

Een link van een andere website naar jouw website toe is een belangrijk onderdeel voor de ranking in Google. Het is heel belangrijk hoe de websites naar jouw website linken, wanneer dit gebeurd met een url waarin alleen jouw website staat is dit niet heel goed.

Linkjes die een trefwoord bevatten zijn de beste links, deze links hebben een positief effect op de ranking en jouw website zal weer iets hoger scoren bij Google. Het hangt er ook vanaf wat voor websites er naar jouw website linken. Een link van een website die hoog bij Google staat in de ranking zal meer opleveren dan een link van Jantje die slecht vindbaar is in Google.

Wat is nog meer belangrijk voor Google

Er zijn nog een aantal aspecten die je zeker niet moet vergeten wanneer jij jouw website wilt optimaliseren. Het is van groot belang dat je unieke content levert, want duplicate content kan voor een penalty in Google betekenen. Maak verder gebruik van CSS, gebruik een sitemap en minimaliseer het gebruik van Javascript.

Tot slot

Ik hoor graag van jullie of bovenstaande tips geholpen hebben. Als dank zou een link naar deze pagina niet verkeerd zijn, ook ik moet denken aan mijn inbound links.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *