leer-zoeken-in-google

Jij zoekt verkeerd met Google, wedden? (Deel 2)

In het eerste deel van Jij zoekt verkeerd met Google, wedden? bespraken we de volgende punten: het negeren van een irrelevante website, zoekopdrachten binnen de website op Google uitvoeren en weten hoe je goede afbeeldingen zoekt. In het tweede deel geven wij weer drie tips weg waardoor je beter leert zoeken in Google.

1. Exacte zoekwoorden gebruiken

Je hebt het vast wel eens: je zoekt iets of iemand op Google, maar krijgt niet het resultaat dat je zoekt. Bijvoorbeeld wanneer je Nike Mercurial Voetbalschoenen zoekt op Google, en je krijgt andere soorten Nike voetbalschoenen als resultaat. Misschien zijn ze best leuk, maar niet relevant voor jouw zoekopdracht.

Hoe zoek je dan een exacte woordgroep binnen Google? Door dubbele aanhalingstekens te gebruiken. Dit houdt in wanneer je in Google typt;
“Nike Mercurial”
je alleen maar pagina’s krijgt waarin de term Nike Mercurial letterlijk staat geschreven.

2. Zoek binnen een getallenbereik

Je bent op zoek naar een televisie, maar een TV van €3000 is je iets te gek. Je hebt een budget van €300 tot max. €500. Een probleem: wanneer je op Google zoekt op televisie kopen, krijg je veel TV’s te zien van meer dan €500. Dit kan je voorkomen door het volgende te doen:

Typ in bij Google: televisie € 300..€ 500

Je zoekresultaten zullen dan geen televisies bevatten die meer of minder kosten dan jouw zoekopdracht. Je kan dit met alle bedragen doen. Dit doe je door .. tussen twee bedragen in te zetten.

3. Zoeken op specifieke bestanden

 

Je bent op zoek naar een specifiek bestand, bijvoorbeeld een .pdf bestand. Maar je kan het niet makkelijk vinden in de zoekmachines van Google. Daar is bij Google een simpele oplossing voor, door namelijk de operator filetype: mee te geven.

Je typt in bij Google: filetype:pdf schiphol

Je krijgt vervolgens alle pdf documenten over Schiphol te zien in jouw zoekresultaten. Je kunt natuurlijk alle soorten bestandstypen opzoeken door pdf te vervangen en jouw extensie van het bestandstype in te typen.

Wij hopen dat je een beter idee hebt van hoe de zoekmachine Google werkt. Heb je vragen of suggesties voor een nieuw deel Je zoekt verkeerd met Google, wedden?.

Wist je dat: Je met de zoekopdracht site:jouwdomeinnaam.nl kan zien hoeveel en welke pagina’s Google heeft geïndexeerd!

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *