interne-links

Zijn Interne Links Belangrijk Voor SEO?

Interne links, wat zijn dat ook alweer en zijn interne links belangrijk voor SEO? Wij geven in dit artikel duidelijkheid over wat het is, hoe je ze moet gebruiken en of ze ook daadwerkelijk belangrijk zijn voor een goede zoekmachine optimalisatie.

Wat zijn interne links?

Interne links zijn links binnen jouw eigen website. Deze links kunnen in de menu’s voorkomen, in de footers, maar ook in de tekst van jouw pagina. Met een goede interne link opbouw zorg je ervoor dat bezoekers makkelijker door jouw website kunnen navigeren. Niet alleen voor de bezoekers is dit belangrijk, maar ook voor de zoekmachines. Zo kunnen de zoekmachines goed zien hoe de structuur van de website is, waardoor de pagina’s makkelijker te vinden zijn door de crawler.

Hoe gebruik je een interne link?

Schrijf de tekst zoals je hem normaal ook zou schrijven, veel schrijven namelijk ‘Klik Hier’ terwijl dit niet de ideale optie is om een interne link te plaatsen. Als je bezoekers naar een contactpagina wilt laten leiden, is het belangrijk dat je linktekst contact bevat en geen andere woorden. Zorg ervoor dat de linktekst dus overeenkomt met de tekst op de pagina waarnaar het linkt.

Interne links belangrijk voor SEO?

Ja, interne links zijn wel degelijk belangrijk voor de SEO. Een belangrijk voordeel wat je kan creëren wanneer je een goede interne link structuur in jouw website hebt zitten, is de gebruiksvriendelijkheid. De relevantie van de link, is belangrijk voor SEO. Zorg ervoor dat de interne links dus relevant zijn voor je bezoekers en dat ze op de juiste pagina terechtkomen. Dit kan ertoe leiden dat de bezoekers zich dus ook langer op de website bevinden.

Interne links zijn niet zo belangrijk voor de SEO als externe links, maar er is zeker een voordeel aan het feit dat je ze goed gebruikt. Gebruik ze uiteraard wel met mate, doe het niet in elke zin, maar wanneer er een mogelijkheid is om de bezoeker naar een relevante pagina te leiden moet je die kans niet laten liggen.

 

Wil je meer weten over externe of interne links op jouw website? Lees dan ons artikel over Hoger scoren in Google door Link Juice.

Of heb je vragen over dit artikel?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *