link-juice

Hoger scoren in Google door Link Juice

Laat me raden: jij wil een hogere score in Google. Net als de rest van de bedrijven. Dan word je blij van dit blogartikel over Link Juice. Veel mensen denken niet meteen aan Link Juice wanneer ze hoger in Google willen ranken, maar het is wel degelijk belangrijk voor jouw ranking. Lees hieronder waarom.

Wat is Link Juice?

Link juice is een begrip binnen de zoekmachine optimalisatie. Wanneer een relevante webpagina naar jouw webpagina linkt, is er sprake van Link Juice. De relevante webpagina lekt dan als het ware wat van zijn waarde aan jouw webpagina. De hoogte van de waarde van je webpagina bepaalt voor een deel jouw pagerank in Google. Hoe meer pagina’s er naar jouw website linken, hoe hoger je pagerank.

Draagt Link Juice altijd bij aan een hogere ranking?

Je zou misschien verwachten van wel, maar het tegenovergestelde is waar. Waarom? Dat komt omdat er soms gebruik wordt gemaakt van een no-follow link. Een nofollow link stel je in als je wilt dat die desbetreffende link niet gevolgd moet worden door Google.

Deze no-follow links geven geen waarde mee aan jouw website omdat ze niet gevolgd worden door Google. Let hier dus goed mee op wanneer je een no-follow link instelt. 

De kwaliteit van de website waar van gelinkt wordt, bepaalt wat de waarde is van die linkjuice. Wanneer je bijvoorbeeld een link hebt van een kwalitatief slechte website, kan de linkjuice waarde ook negatief uitpakken.

Moet je alle no-follow links dan maar verwijderen?

Niet veel mensen weten dit: hoewel Google zegt dat no-follow links geen invloed hebben op jouw pagerank, is dat eigenlijk wel zo. Ze zorgen namelijk voor meer bezoekers, een natuurlijk linkprofiel (dat je niet alleen maar follow links in jouw website hebt staan) en ze hebben een positief effect op de ranking in Google. Overweeg dus om no-follow links aan te maken voor jouw website
Wil jij ook beter scoren in Google? Neem contact op om een vrijblijvende kennismaking in te plannen:

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *