Domeinnaam al gekozen?

Je gaat eindelijk je eigen website lanceren. Een van de belangrijkste onderdelen van je eigen website is de domeinnaam. Deze moet niet te lang zijn, niet te ingewikkeld , maar wel duidelijk en herkenbaar.

Voordat je begint met het kiezen van een domeinnaam, zal je goed moeten nadenken over welke extensie je wilt gebruiken (bijvoorbeeld .nl of .com). Het is natuurlijk afhankelijk van waar je bedrijf gevestigd is, is die in Nederland gevestigd dan is .nl de beste optie. Is jouw bedrijf gevestigd in Engeland is de beste optie .com of .uk.co als extensie. Dit komt omdat Google meer waarde hecht aan .nl of .com dan aan .info of .biz.

Voor Nederlandse bedrijven is het handig om zowel .nl als .be vast te leggen. Zo heb je namelijk een groter bereik door ook de Nederlands sprekende Belgen te triggeren om naar jouw website te komen.

Welke domeinnaam moet je nu kiezen?

Er zijn twee soorten domeinnamen. Een beschrijvende en een creatieve. Met een beschrijvende leg je eigenlijk gelijk uit wat het bedrijf is en doet: jopiesbloemenhuis.nl. Bij een creatieve kan het bijvoorbeeld een merknaam zijn, alleen is het van belang dat je een goede naamsbekendheid hebt opgebouwd: bijvoorbeeld bol.com. Is je bedrijf nog relatief klein? Kies een beschrijvende domeinnaam. Zoekmachines vinden het belangrijk dat je domeinnaam beschrijft wat je doet.

Wat is het beste voor SEO?

Verplaats jezelf in een klant die het product zoekt dat jij aanbiedt. Wat zou jij zoeken in Google om bij het beste product te komen? Voer dat eens in op https://adwords.google.com/sktool & https://ubersuggest.io/ en bekijk de resultaten. Zo kun je zien wat mensen het meeste zoeken en met welke zoekwoorden jij de meeste bezoekers aantrekt. Gebruik dat zoekwoord in je domeinnaam.

Wel of geen streepjes in je URL?

Bijvoorbeeld mobiel kopen, dan registreer je mobielkopen.nl & mobiel-kopen.nl.

Het beste is om allebei de domeinnamen te registreren. Zo weet je zeker dat mensen op de goede website komen, met of zonder gebruik van een streepje. Daarbij is er een grote kans dat concurrenten jouw bezoekers willen kapen. Om dit te voorkomen is het dus handig om allebei de domeinnamen te claimen.

Nieuwe domeinnamen

Sinds 2014 zijn er meer en meer nieuwe domeinextensies op de markt gekomen. Waaronder hele leuke: heb jij wel eens van .online of .training gehoord? Dus er zijn ook meer nieuwe mogelijkheden op het gebied van domeinnamen registreren.

Wat betekenen deze nieuwe domeinnamen voor SEO?
De nieuwe domeinextensies die op de markt komen, zullen niet veel invloed hebben op de SEO. Zoals verwacht zal de voorkeur van zoekmachines op de content in plaats van de domeinnamen blijven. Verwacht dus geen enorme verandering in ranking wanneer je een nieuwe domeinextensie neemt.

Registreer nu jouw domeinnaam met de nieuwe extensies om te profiteren van de nieuwe mogelijkheden voor jouw bedrijf.Bijvoorbeeld: www.drankjedoen.amsterdam . Hoe gaaf is dat?

Nieuwe domeinnamen

Sinds 2014 zijn er meer en meer nieuwe domeinextensies op de markt gekomen. Dat betekent dat er nieuwe mogelijkheden zijn op het gebied van domeinnamen registreren

Wat betekenen deze nieuwe domeinnamen voor SEO?

Registreer nu jouw domeinnaam met de nieuwe extensies om te profiteren van de nieuwe mogelijkheden voor jouw bedrijf.

Is uw domein nog beschikbaar?

Argeweb