Hey, je website werkt niet op mobiel!

Nou en! Mijn klanten/bezoekers gebruiken helemaal (of bijna) geen mobiel.

Al een aantal jaren sinds de opkomst van smartphones wordt er steeds meer gekeken of je een goede mobiele website hebt. Vaak werd het creëren van een mobiele website geen prioriteit omdat men het belang er niet van in zag of omdat er hoge kosten bij kwamen kijken.

De tijd is aangebroken om de bouw van je mobiele website niet langer uit te stellen, want Google heeft 21 april het belang van het hebben van een mobiel vriendelijke website door het toe te voegen als ‘ranking factor’. Dit houd in dat wanneer je geen mobiel vriendelijke website hebt, je voor zoekopdrachten in Google op een mobiel apparaat geen hoge notering meer krijgt. (lees het artikel van Google)

Het doel van Google is om haar klanten (zoekers) de beste web ervaring te geven. Door alleen maar mobiel vriendelijke websites te tonen zorgt Google ervoor dat de mobiele (be)zoeker ook daadwerkelijk pagina’s te zien krijgt die goed werken op een mobiel.

Hoe weet ik of mijn website mobiel vriendelijk is?

Heel simpel Google heeft hier voor een pagina opgezet, zodat je kan zien op jouw website mobiel vriendelijk is. Test of je website mobiel vriendelijk is

Help mijn website is niet mobiel vriendelijk wat nu?

Het ligt erg aan de hoe je website gebouwd is. Voor WordPress kan je snel en eenvoudig een mobiele versie van je website maken door de bijvoorbeeld de plugin WPtouch Mobile te installeren. Afhankelijk van je website is het tegenwoordig beter om een Responsive website design te gebruiken, zo blijft de vormgeving in de huisstijl en past de website zich aan de aan het formaat van het apparaat.

Desktop versie met volledige navigatie en banners Desktop versie met kleine navigatie en zonder banners

Gebruik je een ander systeem dan is het afhankelijk van de ontwikkeling van het platform welke mogelijkheden je hebt om snel een mobiele versie op te zetten.
Google helpt je een handje met deze Handleiding voor Mobiel

Wil je liever een persoonlijk advies wat je het best kunt doen. Neem dan contact met ons op.

Wij willen graag van jou weten waar je tegenaan loopt bij het mobiel maken van je website!
  Stel je vragen in de reacties hieronder

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *