Google Rankbrain maakt Google slimmer

Wellicht heb je nog nooit van Google Rankbrain gehoord, maar Google Rankbrain is een belangrijke Ranking factor voor Google. Maar wat is Google Rankbrain nou precies? Rankbrain van Google is een zelflerend algoritme om de zoekopdrachten beter te leren begrijpen en de zoekresultaten daarvan beter te rangschikken.

Introductie Google Rankbrain

Google Rankbrain is sinds het begin van het jaar 2015 ingezet voor een “klein aantal” zoekopdrachten en aan het begin van 2016 werd het voor elke zoekopdracht ingezet. Het is voor het eerst dat Google een systeem introduceert wat zichzelf traint door de Artificial Intelligence (AI).

Voorbeeld van Rankbrain

Google kan aan de context van een zin of vraag herleiden wat het antwoord is. Zo ook in dit voorbeeld waarbij het zoekwoord niet in de zoekopdracht voorkomt, maar Google wel terugkomt met het juiste antwoord.

In dit voorbeeld staat een zoekopdracht die omschrijvend is en waarbij de zoekmachine, op basis van de zoekwoorden, allerlei antwoorden had kunnen geven. Zonder Rankbrain zou het voor de zoekmachine onmogelijk zijn om te raden dat het om een pool gaat.

Wat doet dit met SEO?

Rankbrain moet ervoor zorgen dat onze zoekopdrachten beter begrepen zullen worden door Google om de best mogelijke resultaten weer te geven. Dit kan ervoor zorgen dat je op zowel korte als lange termijn je SEO teksten anders zou moeten inzetten.

Wij hebben een aantal punten waar je op moet letten wanneer je een pagina optimaliseert:

  • Start voor het schrijven van content met een goede zoekwoorden analyse.
  • Waardevolle en relevante informatie aanbieden.
  • Variaties en synoniemen gebruiken.

Deze verandering in het algoritme van Google zorgt ervoor dat een optimalisatie van een tekst niet langer bestaat uit alleen maar de door jou specifiek gekozen keywords. In plaats daarvan is het van belang dat een website de meest waardevolle en relevante informatie aanbiedt. Natuurlijk is het nog van toegevoegde waarde om de door jou gekozen keywords in jouw tekst te zetten, maar gebruik ook variaties daarop. Door de komst van Google Rankbrain zal de zoekmachine optimalisatie nog meer karakter krijgen dan het al had.

 

Wil je meer weten over Google Rankbrain? Of heb je andere vragen/opmerkingen?

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *