google-crawler

Google Crawler, Wat Is Het & Wat Doet Het?

Wanneer jij de Yoast SEO plugin hebt geïnstalleerd voor jouw website, kan dat ervoor zorgen dat jouw website beter geoptimaliseerd is voor de zoekmachines. Echter is er ook een technische kant aan SEO, in dit blogartikel zullen we één van de belangrijke dingen in technische SEO uitgelichten: crawlability, ofterwijl de Google Crawler.

Google Crawler

Een zoekmachine als Google bestaat uit een crawler, een index en een algoritme. De crawler van Google volgt de links, wanneer de crawler jouw website vindt, zal de inhoud daarvan worden opgeslagen in de index van Google.

Een crawler volgt dus de links op websites, zoals die van jou. De crawler van Google wordt ook wel een Google bot, robot of spider genoemd, de crawler is 24/7 actief op het internet. Wanneer de crawler op een website komt slaat het de HTML-versie van een pagina op in een gigantische database, wat ook wel de index van Google wordt genoemd.

Elke keer wanneer de crawler bij een pagina komt, wordt de index ververst met een nieuwe versie. Hoe vaak de crawler op jouw pagina’s komen is afhankelijk van hoe belangrijk Google jouw website vindt en de hoeveelheid veranderingen die plaatsvinden binnen de pagina’s.

Wanneer moet ik crawlability optimaliseren?

Wanneer het zogeheten crawlbudget een probleem wordt. Maar wanneer wordt het crawlbudget een probleem voor jouw website. Wanneer je tien keer zoveel pagina’s hebt dan dat Google elke dag crawlt. Maar hoe kun je dit controleren?

In de Google search console kun je de gegevens inzien van bijvoorbeeld de crawlstatistieken over jouw website. Hierin staat het gemiddeld aantal gecrawlde pagina’s van jouw website. Als je het aantal pagina’s neemt die jouw website bevat en deelt door het gemiddeld aantal gecrawlde pagina’s en je eindigt op een getal hoger dan tien? Dan moet je je zorgen maken en jouw website gaan optimaliseren. Kom je op een getal uit wat lager is dan drie, dan hoef je je (nog) geen zorgen te maken

Wil je weten hoe je jouw website optimaal wilt optimaliseren voor crawlability?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *