Cornerstone Content, wat is dat?

Iedereen heeft wel eens van die blogartikelen op de website staan waar je het meeste trots op bent. Deze artikelen beschrijven jouw business, brengt jouw missie over naar de bezoeker en is extreem goed geschreven. Dit zijn Cornerstone Content artikelen, in dit blogartikel zal ik vertellen wat het is, waarom het belangrijk is voor SEO en wat belangrijk is bij Cornerstone Content.

Wat is Cornerstone Content?

Wees voorzichtig met het uitkiezen van jouw Cornerstone Content. Cornerstones zijn pagina’s die een bezoeker als eerste bekijkt voordat ze doorklikken naar een andere pagina. Kies zo’n vier à vijf pagina’s van jouw website die jij als Cornerstone zou willen inzetten. Stel jezelf dan ook de vragen: Welke artikelen zijn het meest waardevol voor je bezoekers? Welke artikelen zijn het meest compleet? Met welke artikelen wil ik extra goed scoren in de zoekmachines van Google?

Yoast SEO zal vanaf nu bij elke pagina een optie meegeven of de pagina Cornerstone Content is of niet. Yoast kan je ook helpen bij het opbouwen van een solide interne linkstructuur wanneer je de Premium versie gebruikt.

Wanneer je website heel erg groot is met veel verschillende pagina’s zullen er waarschijnlijk meer pagina’s zijn die in aanmerking komen voor Cornerstone Content. Wij geven als advies mee om in iedere categorie binnen jouw website tenminste één Cornerstone pagina mee te geven aan Google.

Waarom is Cornerstone Content belangrijk voor SEO?

Cornerstones zijn belangrijk voor de SEO-strategie van jouw website, maar waarom? Het kan lastig zijn om zoektermen te rangschikken die zeer populair zijn, maar een Cornerstone kan jou helpen op deze zoektermen aan te pakken. Heb jij veel artikelen over soortgelijke onderwerpen, dan is het verstandig om aan Google te melden welke artikelen het belangrijkste zijn. Wanneer je de juiste interne linkstructuur tussen jouw artikelen meegeeft, kun je Google laten zien welke pagina het belangrijkste is.

Wat is belangrijk bij Cornerstone Content?

Een Cornerstone pagina moet altijd goede inhoud bevatten die zeer regelmatig bijgewerkt moet worden. Het kan een blogpost zijn, maar ook een gewone pagina binnen jouw website. Cornerstones moeten jouw business uitleggen, dus deze moeten zeer informatief zijn. In jouw Cornerstone artikelen moet je je richten op de meest concurrerende zoekwoorden.

Cornerstone artikelen zijn vaak heel erg lang, want alles wat belangrijk is over een bepaald onderwerp moet beschreven worden. Dat vraagt nogal wat van jouw schrijfkwaliteiten. Lange artikelen zijn vaak lastig te lezen, zorg dat je gebruik maakt van voldoende rubrieken en een goede opbouw van je paginastructuur.

Heb je vragen naar aanleiding van dit artikel?

2 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *