seo-tips

4 manieren om beter vindbaar te worden in Google

Ben jij nog niet tevreden over jouw organische ranking in Google? Of wil je weten hoe je structureel beter wordt gevonden? Wij hebben een aantal simpele tips op een rijtje gezet.

1. Volg blogs van concurrenten

Het klinkt natuurlijk een beetje raar, maar volg blogs van soortgelijke ondernemingen. Praat met ze, deel hun producten, link naar hun producten en reageer. Dit ziet eruit als een soort samenwerking. Wanneer jij wat blogs deelt van hun, wek je de interesse waardoor zij jouw artikelen gaan delen.

Dit leidt tot een groter bereik en je creëert relevante links waardoor je hoger in Google komt te staan.

2. Oude artikelen? Deel ze!

Je bent de hele dag bezig met je onderneming en je ontmoet altijd nieuwe mensen, waardoor je een half jaar geleden een ander netwerk dan nu. Deel relevante artikelen die je een half jaar geleden hebt gepost weer opnieuw om ze een nieuw leven in te blazen. Google houdt namelijk van oude artikelen die actueel en actief zijn.

3. Pagina’s snel bereikbaar maken

De belangrijkste pagina’s die het meeste opleveren moeten snel bereikbaar zijn voor bezoekers. Via 1 á 2 klikken moeten de bezoekers kunnen converteren. Dit kan je doen door middel van een goede menustructuur, een sidebar of in de artikelen die je schrijft.

Wanneer een pagina makkelijker gevonden wordt, komen er automatisch meer bezoekers op die desbetreffende pagina. Wanneer een pagina vaker wordt gelezen, bouwt die pagina linkwaarde op, wat goed is voor de Google ranking.

4. Optimaliseer niet geoptimaliseerde blogartikelen

Veel blogartikelen worden niet goed geoptimaliseerd qua relevante zoekwoorden. Wanneer je jouw oude blogartikelen optimaliseert, geeft Google ze meer prioriteit. De kans is hierdoor dus groot dat de blogartikelen snel in ranking zullen gaan stijgen. Het kost ook nog eens minder tijd om de pagina goed te optimaliseren, in plaats van een heel nieuw blogartikel te schrijven.

 

Wil jij meer van zulke tips krijgen of weten hoe je de beste SEO geoptimaliseerde pagina krijgt? Neem dan contact met ons op voor meer informatie.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *