SEO Specialist uit Utrecht

Van zoeken vinden maken is onze doelstelling als we zoekmachine optimalisatie voor onze klanten inzetten. Op die manier zorgen wij ervoor dat wanneer jouw doelgroep jouw product of dienst zoekt, dat jouw website optimaal lokaal gevonden wordt in Utrecht via de zoekmachines.

Hoger in Google zoekmachine

De snelste manier om gratis bezoekers via zoekmachines aan te trekken is door het creëren van waardevolle content op basis van zoekwoorden. Denk aan blogs, artikelen, video’s, etc. Hoe beter je met de content inspeelt op de wensen en behoefte van potentiële bezoekers, hoe populairder je website hoe hoger hij getoont wordt in de zoekresultaten.

Wat is SEO?

SEO staat voor Search Engine Optimization, of zoekmachine optimalisatie in het Nederlands. Het betekent niets meer dan het optimaliseren oftewel het verbeteren van je website voor zoekmachines, zoals bijvoorbeeld Google, zodat je beter gevonden wordt in de zoekresultaten. Op die manier krijg je meer bezoekers naar je website. Het optimaliseren van websites bestaat uit verschillende SEO strategieën die er samen voor zorgen dat de SEO waarde van je website omhoog gaat. Onderdelen van een SEO strategie zijn bijvoorbeeld:

 • Zoekwoord optimalisatie
 • Technische optimalisatie
 • Linkbuilding
 • Het schrijven van duidelijke en relevante content

Mogelijkheden SEO

Op het gebied van zoekmachine optimalisatie (SEO) kunnen wij zowel de uitvoerende als de adviserende rol aannemen. Leidend bij deze keuze is wat jouw wensen als klant zijn en wat het beste resultaat oplevert. Uit ervaring leren wij dat jij als klant onderdeel bent van de oplossing. Tijdens het optimalisatie traject houden wij je uitvoerig op de hoogte van de aanpassingen en ontwikkelingen. zodat ook jij het hele proces betrokken en enthousiast blijft.

 • Technische SEO
 • Content Optimalisatie
 • Concurrentie analyse
 • Linkbuilding
 • SEO teksten schrijven
 • Content Marketing plan
 • Zoekwoord onderzoek/ Keyword analyse/ keyword onderzoek

SEO Scan/analyse

Om een goed beeld van je website te krijgen of hij SEO vriendelijk is, wordt er eerst een scan gemaakt. Wij toetsen een aantal criteria en aan de hand van deze criteria brengen wij een advies uit met verbeterpunten. Het doorvoeren van deze verbeterpunten zal de prestaties van je website in een voordeliger positie brengen. Ben je benieuwd hoe SEO vriendelijk je website op dit moment is? Maak een afspraak en samen kijken we of je website SEO proof is.  

Structureel groeien met SEO

Er zijn een aantal manieren om SEO toe te passen op je website. SEO kost structureel tijd en energie om goed uit te voeren, maar zal zich uiteindelijk terug verdienen. Toch hoef je niet direct een SEO expert te zijn om dit goed toe te passen. Stel doelen voor jezelf en begin realistisch. Er zijn ontzettend veel manieren om gratis bezoekers uit Google te krijgen. Deze tips geven je handvatten voor een goed begin:

Zoekwoord analyse: Aan de hand van zoekwoordanalyse kun je structureel werken aan het creëren van nieuwe content op nieuwe pagina’s en het optimaliseren van bestaande content op oude pagina’s om het maximale eruit te halen. Met deze analyse kun je interessante en aantrekkelijke zoekwoorden vinden en deze toepassen om goed gevonden te worden in Google.

Content: Als de zoekwoorden in kaart zijn gebracht, moeten deze natuurlijk in de website toegevoegd worden. Hoe vaker het zoekwoord voorkomt, hoe hoger de pagina in de ranking uitkomt. Je kan de zoekwoorden terug laten komen in de titel, beschrijvingen en afbeeldingen. Ook kun je door gebruik van synoniemen er voor zorgen dat de tekst voor de lezer boeiend blijft. Het schrijven van blogs kan een goede optie zijn om meer content toe te voegen op je website. Door regelmatig nieuwe relevante content toe te voegen, zal je website stijgen in de ranking.

Verwijzers: Door op je website verwijzingen toe te voegen, verbeter je ook de SEO. Dit kan zijn van eigen pagina’s binnen jouw website (intern linken) of naar andere websites. Dit werkt helemaal goed als andere websites jou ook linken. Wanneer je relevante informatie deelt, kan dit voor beide partijen een win-win situatie zijn.

Laadsnelheid: Hoe hoger de laadsnelheid van je website, hoe hoger je website zal verschijnen in Google.  

Wat kunnen wij voor je betekenen?

Weinig tijd om te investeren in SEO? Wij helpen je graag om je website hoger in Google te laten komen.

Werkwijze SEO

Zoekmachine optimalisatie is geen quick fix. De veranderende werkwijze van Google maakt het behalen en behouden van hoge posities een continu proces wat specialisme vereist. Dit is een specialisme dat wij op basis van jarenlange ervaring beheerst.

Onze werkwijze is altijd volgens de Google richtlijnen. Door een goede scan te maken, zorgen we voor een onderbouwde strategie voor je website. Door in het vervolgtraject relevante zoekwoorden op een effectieve manier te verwerken in je teksten, te zorgen voor een logisch structuur op je website en de technische SEO optimaal in te richten, kom je hoger in Google.

Door onze ruime SEO ervaring, zijn wij uiterst in staat om je website SEO proof te maken. Wij kunnen zorgen voor hogere posities in Google, meer bezoekers, meer klanten en meer omzet. Wat kunnen wij nog meer voor jou betekenen?

 • SEO Scan: Analyse huidige situatie
 • Technische optimalisatie
 • Content optimalisatie
 • SEO Strategie bepalen en inzetten
 • Content ontwikkeling of creatie
 • Training en/of werkplek begeleiding
 • Monitoring en evaluatie

SEO Meetup

Om de 3 maanden organiseert Digital Footprint SEO Meetup Utrecht. Ben jij een SEO Professional, Online Marketeer, Website developer of heb je een eigen website en wil je meer weten over zoekmachine optimalisatie en Google? Kom dan naar de SEO Meetup in Utrecht. Tijdens de MeetUp vinden er 2 presentaties plaats. En na de talks is er nog tijd voor een praatje met een drankje. Entree is gratis.

Yoast SEO Training

Maak snelle verbeteringen aan je website en ontdek hoe je het beste resultaat haalt door deze Yoast SEO WordPress plugin training te volgen. Met deze training krijg je inzicht in relevante SEO vaardigheden die je in één keer kunt toepassen op je website of van jouw klant.